Search

Over ons

Het Netwerk Kind en Transfusie is opgericht met als doel om verschillende disciplines met elkaar te verbinden zodat de hele transfusieketen voor kinderen die een bloedtransfusie nodig hebben verbeterd wordt. Dit omvat alles van basaal onderzoek tot de praktische toediening aan kinderen van alle leeftijden. Disciplines die hiermee te maken hebben, zijn gynaecologen en perinatologen, neonatologen, kinderartsen, kinderintensivisten, kinderanesthesisten, thoraxanesthesisten, SEH-artsen, transfusie-artsen en transfusiespecialisten, klinisch chemici en laboratoriumspecialisten.

Het Netwerk Kind en Transfusie streeft er naar om de kennis over pediatrische transfusie actueel en evidence-based te houden door een overzicht te geven van actuele richtlijnen en sleutelpublicaties, maar ook om onderzoek binnen de pediatrische transfusieketen te faciliteren. Op dit moment is veel van de dagelijkse praktijk gebaseerd op evidence, experience en extrapolatie vanuit volwassen zorg. Het Netwerk Kind en Transfusie streeft er naar om de evidence te versterken door artsen en onderzoekers met elkaar te verbinden.

Het Netwerk Kind en Transfusie is een zelfstandig platform van artsen uit meerdere disciplines die bereid zijn om dit onderwerp in Nederland op de kaart te zetten. Het Netwerk heeft een officiële samenwerking met meerdere partners, die ondersteuning bieden.

We denken graag met u mee

Wij staan graag voor u klaar om mee te denken in vraagstukken rondom het thema ‘Kind en transfusie’. U kunt ons bereiken via de consultancy dienstverlening van Sanquin door te e-mailen naar kind.en.transfusie@sanquin.nl.

Verschillende leden van het Netwerk zijn daarnaast actief benaderbaar voor advies en overleg bij onderzoeksvragen op hun gebied. Hun contactinformatie vindt u op de pagina Research.

We houden u graag op de hoogte!

Geïnteresseerde artsen en onderzoekers kunnen zich via onderstaand formulier aanmelden voor de nieuwsbrief van het Netwerk Kind en Transfusie. U ontvangt dan 2-4 keer per jaar onze nieuwsbrief. 

Onze partners